Hjemmelagde potetbåter


Jeg satt hjemme alene med en syk Emilie før helgen. Kjedet meg og var sulten, så tenkte jeg skulle prøve å lage hjemmelagde potetbåter i den nye frityrkokeren min som jeg fikk til bursdagen min av min kjære!

Det var mye enklere enn jeg trodde! Også så godt OG sunt! Jeg brukte kun 4 cl olje! Og dette ble til ca 2 porsjoner :

 


1. Skrell potetene. Fine med store, runde poteter for å lage båter.
2. Kutt potetene så det blir fine, tynne båter.

3. Til dette brukte jeg kun 4 cl olje!4.Jeg lot potene surre  og gå, det ble vel litt over en halvtime de sto, før de ble ferdige.5. Her stekes de i den geniale frityrkokeren min! :D6. Straks ferdige :)7. Ferdige!


Det smakte helt utmerket :D 

Så til uka skal jeg lage potetbåter til hele gjengen her :)

Har du prøvd å lage sånt hjemme før?

Håper alle har en fin kveld! 

-Linda MichellePølsemiddag for de minste!


I går skulle jeg og Emilie smake på spaghetti som ho hadde lovet. Ho eter gryterett med spaghetti i, så håpet dette skulle gå. Jeg lagde noen som jeg stakk mellom pølsebiter og, for å gjøre det litt morsomt. Men de ville hun ikke smake på. Bare spaghettien. Emilie smakte, men ho spiste det ikke dessverre. MEN ho smakte iallefall. Og det er bra! Så det er fremgang når ho tør å smake på nye ting! Jeg hadde 0 problem med å kose meg med maten, så spiste meg mett jeg da... Håper jenta mi kan bli litt mere klar for å smake på ny mat snart...

Morsomt, ikke sant? :) 

Emilie hadde hatt det fint på skolen i går. De hadde "klassens talenter". Emilie ville ikke opptre, ho valgte å være publikum :) Ho hadde med seg dobbelt opp med lekser pga en misforståelse, så vi fikk gjort de ferdig også. Emilie er såå flink til å gjøre lekser. Ho fargela ekstra leksa si til og med. Jeg tipper jeg får en skoleflink føken i hus i årene fremover!

Ellers bare slappa vi av i går. Det er deilig noen ganger det også. Jeg fant ett par nye spill på nettbrettet også. Det ene het crazy doctor. Trodde det skulle være morsomt jeg, men det er en doktor som gjør folk vondt og skader de. Skal skade de mest mulig. Så den appen skal slettes altså. Gåkke an.

Jeg var så heldig å fikk blomster i går også. Ikke hver dag det. Og nei, ingen gutt har plinglet på døra her. Jeg fikk dem av mamman min. Sååå meg, og såå fine! Snill mamma jeg har. Virkelig! Jeg er egentlig ikke noe flink til å kjøpe blomster til folk jeg. Men merker jeg burde bli flinkere, for det er jo veldig hyggelig å få! 

Fine jentene mine koser seg sammen. Bestevenner de to her, på en veldig spesiell måte! De leker så mange rare leker og holder på på sin spesielle måte. Tror Tiara er like glad i Emilie som Emilie er i Tiara. Eneste irriterende med katta er at ho skal ligge i vasken på badet hele tiden pluss at ho henger i beina på deg hele tiden. Hyggelig av og til, men ikke når man bærer noe f.eks, og tryner i katta som skal gå MELLOM beina på deg... Haha!! :)

Her har dere Tiara i sitt ess. Tiara er innepus og må få ut litt enerigi ho stakkars. Mange sier at katta mi er klin gal, men ho er ikke det. Ho trenger å bevege på seg å ha det gøy som alle andre katter ho også. Så i går kveld tok ho like så godt å jakta på halen sin mellom hullet på stativet sitt. Haha, den katten er helt utrolig! 

I dag er det svømmekurs som står på planen igjen. Ellers tenkte jeg å begynne på det nye "pusse prosjektet" mitt.... :) Kommer når det er ferdig!

Kakaoen kaller!

Legger ved ett arkivbilde av meg selv i dag jeg.... Ønsker alle en fin dag! :)

Hva skal dere i dag? 

Har dere prøvd spaghetti og pølser på den måten? 

Syns dere jeg skal lage flere steg for steg frisyrer? 

-Linda

#pølse# spaghetti# roser# blomster# gave# katt# #katter #hår #epsenwintherEmilie har med PRIM!


Har vært masse diskusjoner rundt dette den siste tiden. Brunost og prim skulle bli forbudt her i Horten. Egentlig syns jeg det er ganske teit, for brunost og prim er da vel ikke så inmari usunt og mye sukker i? 

Jeg syns det går litt over styr jeg. Da jeg var liten spiste vi av og til kake på skolen, hadde med kjeks på turer, og hadde sjokladepålegg på brødskiva. Jeg hadde en perfekt oppvekst fordi jeg, og følte meg aldri sliten eller hyper av sukker. Det tror jeg ingen andre syns vi var heller. 

I går kveld kom den nye beskjeden ut fra Horten kommune: De skulle ikke forby brunost og prim på matpakka, men de vil ikke servere det på SFO. Emilie er veldig glad i prim, og har pleid å spise det på SFO etter skolen, men vet nå den nye regelen...... Ingen brunost eller prim.... Men ho har prim på matpakka si i dag da! :)

Det er iallefall lov :) 

Ellers liker hun jo f.eks saltpølse som de serverer der og, så hun blir nok enige med de om noe annet pålegg, selv om jeg syns det er ganske teit av Horten kommune.. 

Men yoghurt er det jo en del sukker i tenker jeg da... Det er lov å ha med yoghurt på skolen, som de spiser til maten. Nei det er ikke til å bli klok på, men matpakka inneholder prim i dag iallefall! ;) 

Les siste fra gjengangeren her:

http://www.gjengangeren.no/nyheter/forbyr-ikke-brunost-i-matpakkene-1.8305171

Jeg har greid å bli sjuk etter jeg kom hjem fra syden da, så jeg lå i senga i hele går nesten med jakke og frys. Har fått svettet ut litt i natt og føler meg litt bedre i dag. Men det er jo bare morgen enda. Jeg skulle egentlig gå med Emilie for første gang til skolen i dag. Jeg kan faktisk "gå" littegrann uten krykker. OM jeg konsentrerer meg veldig så går det. Men med feber i går så orka jeg ikke det i dag. Så jeg ringte til en drosje som kom å henta Emilie. Hehe, ho er blitt så stor. Jeg spurte ho om det var greit at ho gikk ned til taxien aleine, og det var det. Jeg trodde jeg skulle snakke med drosjemannen fra vinduet, men han kom ikke ut, Emilie satte seg inni, og ropte hade før ho lukte igjen døra. Så tok ho på seg beltet og hadde penger i handa klart så jeg. Hehe måtte flire litt for meg selv i vinduet her da. Store Emilie..... :)

Feriebilder må jeg såklart legge ut, så får gjøre det senere i dag, om ikke feberen kommer snikende innpå da og.... :)

Hva syns du om den nye brunost og prim regelen til Horten kommune? 

Spiser dine barn brunost eller Prim?

-LindaKameraet mitt virker igjen! WOHOOO!


Jeg som trodde kameraet mitt var gått til dundas... Neida, det har det slett ikke! :) Nå er det full ladet og jeg harr knipsa litt i dag... Deilig å ha det i funk igjen!

Jeg har vært hos fysioterapauten i dag. Fikk laser behandling på beinet i dag og pga smertene og at jeg fikk kjørt meg litt vel mye i helga. Så er faktisk noe bedre allerede. Tommel opp for flink fysioterapaut :)Fikk sykla litt og tatt noen benkpresser før taxien kom å henta meg igjen. Har faktisk frikort ALLEREDE! Har jo kjørt taxi for over 2000 kroner bare i januar. Men kjekt å ha frikort da :DDa Emilie kom hjem fra skolen ville hun så gjerne bake noe. Helst kanelsnurrer. Vi hadde alt vi trengte, utenom sukker, så fikk søta mi til å gå inn på shell å kjøpe det for meg mens jeg venta på ho. Fulgte ho over veien bare. Jeg spurte Emilie hva hun hadde sagt til dama eller mannen i kassa. " Jeg skal ha en hel pakke med sukker" Hadde hun sagt. Hihi, søta mi! :)

Emilie har ponnydilla.... Ponnyslottet og alle de små, store og enda mindre ponnyene er ho sååå glad i. Koselig, jeg og likte ponnyer så godt da jeg var liten :)

Åh, gud så deilig å ha kameraet mitt i funk igjen! :)

Det blir kanelsnurrer til kveldsmat. De står til heving, og skal straks inn i ovnen, Emilie ser på barnetv og venter på deilige kanelsnurrer til kvelds :) 

Jeg får setta på ovnen her og håpe de blir like gode som de ser ut som !! 

-Linda MichelleTrøfler!


Har ikke så mange ord i dag, men slenger ut ett bilde av ettermiddagen vår!

Det ble 107 trøfler! Emilie digger trøfler, og digga å lage det og ..... :)

--Har dere laget noe godt til jul?

OG JAAA, i dag er jeg ferdig med alle julegavene ! :)

-Linda

DPepperkakebaking!!


I helgen var jeg med Emilie å sov hos hennes farmor, og det var kjempe koselig. Det var andre vi kjenner der og, og på lørdag var det pepperkakebaking på gang. Jeg var mest fotograf og snik bare, mens de andre tok seg av pepperkakebakinga! Flinke hele gjengen! :)

Flinke pepperkakebakere!!

Jeg måtte dra ett fjortisbilde med Idunn da :P HAHA! En blir aldri for voksen ;)

Men dataen krangler med bildene mine i dag, og jeg orker ikke prøve å prøve, så jeg kommer på i kveld og. Jammen ikke verst med 3 blogg innlegg på En dag! ;)

Ha en fin dag så lenge!

-LindaBil over bord!


I dag har jeg bare vært hjemme mens Emilie har vært på skolen. Ho Har vært sjuk i ett par dager, så holdt ho hjemme.

Tror ho syns det var deilig å komme på skolen igjen nå. Hadde med seg dobbelt opp med lekser, så alle de har ho allerede gjort.

VI har også lekt litt med de nye ponnyene hennes, og ho fant ut at ho skulle gjemme en og enhver i hvert sitt håndhåndkle fra badet, så lot ho få gjøre det, og det blei veeldig morsomt når jeg fant dem. Heheh, liker at Emilie finner på leker selv. Ho begynner å bli så stor. Mens Emilie gjorde ferdig tegne leksa si, lagde jeg middag...

Kjøttkaker i brun saus.... mmmmm..... !! :)

Linda's hjemmelaga kjøttkaker tar kaka! HAHA!! :)

Vi spiste oss stappa begge to, og Emilie pleier ikke få lov å leke ved middags bordet, men hun hadde de i hånda, og de satt så godt der ho hang dem, så lot ho få ha de der når ho ikke drakk selvfølgelig. Hehe!!

Bil over bord!! :)

Nå ser Emilie på tv. Ho spurte om jeg kunne slutte å spørre ho om så mange ting, for ho fulgte faktisk med på tv sa a. Hehe! Skal la ho få se barnetv i fred jeg.

I kveld blir det bare å slappe av hjemme, og kose meg med tv og det nye akvariumet. Det er lite, men det er avslappende og koselig å se på :)

Emilie har nå 3 fisker som er bare hennes. 

1 guppy som heter Prikken

1 sugefisk som heter Pippi

1 plata som heter Tjukken

Hehe! :) 

Og jeg har visst alle de andre sier a ;) Hilsen sofasliter'n!!!

Hva har dere gjort i dag?

Hva har dere spist til middag i dag?Emilie valgte pannekaker!


Emilie hadde så lyst på pannekaker til middag i dag. Så jeg laga pannekaker. Blid og fornøyd gjør ho litt lekser mens jeg lager mat. Ferdig med lekser, og Emilie setter i gang å leke med pus. De to der assa :)

Ho hadde tegne lekse i dag. Tegne farger i forskjellige former. De lærer om rektangel, sirkel, kvadrat osv nå. Også har de om primærfarger i kunst og håndverk nå visstnok. Husker egentlig vii lærte det på skolen selv, men nå husker jeg jammen ikke hva primærfarger er. Vet dere? 

 

Emilie ble fornøyd med middagen! Og ruller pannekaka seg ut, klarer ho nok å få den i seg på en måte fordi. hehe. Må nesten le litt og ;)

3 pannekaker, melk og smurfene på rommet mitt etterpå- Så ble det plutselig kvelden og vi leste bok, ho skifta til pysjamas, orka ikke kveldsmat etter pannekakene, hehehe, vi pussa tenner også la jeg ho, en blid jente i dag også :)

Emilie leker med pus og laserne våre. Hehe. Kjekk katteleke egentlig, kan sitte stille i sofaen å leke med Tiara. Hehe :) Ho er helt gal når den lysende dingsen flyr rundt på gulvet. hehe. Men jeg er snill å lar ho "fange" den noen ganger da, men må være rar følelse når man ikke kjenner noe. HAHA! Sikkert kult å være katt :)

Nå er det tv på plan her, og jeg teller ned dager, i morgen er det KUN 3 dager igjen med gips! :) :)

Har hatt en kompis på besøk i kveld. Alltid koselig. Iallefall når jeg ikke er sånn suuuupermobil akkuat :P 

Hva har dere gjort i dag? 

Er pannekaker populært hos dere? :)

-Linda

 Litten oppsummering...


Jeg har vært uten barn i helgen, så jeg hr gjort det beste ut av det og vært så sosial jeg kan ! :)

Så fredag var jeg med en kompis på fest. Vi skulle egentlig på MCtreff, men vi stoppa opp i bursdagen, som var veldig hyggelig. Da jeg våknet dagen etter tenkte jeg at jeg kunne reise å besøke pappan min, for han bodde ikke så langt unna der jeg var. 

Så da var det å hompe bortover med krykkene og treffe han. Og der blei jeg faktisk til klokka halv ti tror jeg. Vi bestilte noen pizzaer og Torunn kom etterhvert hjem og ba sønnen sin og barnebarnet sitt ned for at vi alle skulle spise . Veldig koselig :)

Etter det kjøprte pappa og Torunn meg hjem,  eller jeg skulle en tur til noen venner i Horten :) Så jeg har hatt en meget utfyllende og hyggelig helg :) Men det var veldig godt å få Emilie min hjem igjen i går.

Sånn så den nye gipsen min ut før helgen......

Gipsen min blei iallefall dekorativ. Hehe. Hyggelig det. Noe av det har jeg redigert bort, for noen syns det er morsomt å skrive festlige ting som jeg helst ikke vil hompe med flere uker til ;)

Så er noe positivt med gips da, venner kan skrive, ahhaah :)

Må slenge ut det bildet her av jentene mine og. Det er fredag. Emilie hadde nettopp kommet hjem fra skolen og skulle lage ett bursdagskort før hun skulle bli hentet, og pus hadde såå lyst å kose, men Emilie hadde ikke tid stakkars. Bestevenner de to der. heheheh :) 

Blir mye tvglaning med det brekte beinet da, men jeg har som regel selskap av enten Emilie eller pus. 

Var som ei jente i kassen til Emilie sa da hun kom hjem til oss; "Her i huset bor det bare jenter her". Hehe. Søtt da :)

.......................................................................................................................................................

Jeg har begynt å planlegge litt på Emilie sin 6 årsdag og. Det er jo ikke så altfor lenge til. Så hun skal ha ett familieselskap, og ett selskap med venner fra klassen.

Hun gleder seg veldig, og har spurt om å få barbiekake til bursdagen sin, så denne er bestilt. Og hun er kjempe fornøyd. Spurte ho hva ho ønska seg og da sa ho at det var hemmelig. "Hemmelig?" sier jeg? "ja, for hvis jeg sier noe av hva jeg ønsker meg så veit jeg kanskje hva jeg får, og da er det jo ingen overraskelse. Jeg blir glad for alt !

Den fine kaka. Skal være sjokoladekake inni har Emilie bestilt!

Men nå får jeg ta å prøve å gjøre litt husarbeid her hjemme. Har greid meg lenge uten hjelp faktisk, blir bedre og bedre og tar ting litt og litt, så går det til slutt. Med planlegging og tilrettelegging går alt mye bedre!

Ha en fin dag alle sammen :)


Dagen i går!


Hadde ikke blogglyst i går.. Så da blogger jeg likesågodt om dagen i går! Smart, hva? :)

Hehe!

Den var egentlig ganske så kjedelig... Jeg reiste til mamman min, vaska bilen hennes på morgenen. Jeg var sikker på at det skulle være deilig sol hele dagen, så jeg gikk i shorts og singlett, hadde ikke med meg genser... Men gud, jeg angrer, hadde jo DEN donaldpelsen hele dagen jo... HEHE!!

Da jeg hadde vært hos mamma, hentet vi Emilie sammen. Vi reiste på Ra pizza, og tok middagen der. Deilig :)

Veldig ok å slippe å stå å lage middag noen ganger. Så det ble italiensk pizza, og pølse og chips på Emilie!

Nam!

Emilie storkoser seg :)

Er dere noen ganger ute å spiser? 

Ha en fin kveld!

-LindaKosedager med jenta mi <3


I går koste jeg og Emilie oss hjemme, med brødskiver på trampolina, og lek der etterpå. hun syns det er såå gøy når vi hopper der sammen, og hvis jeg prøver å skyte på henne med en ball, og treffe henne. Men hun er jammen god, for hun smetter unna de aller fleste ballene faktisk ;) 

Deilig å kunne være masse ute igjen, og endelig bruke trampolina vår igjen.

Fiiiine jenta mi! <3

Ps: Pus sitter oppe på terassen å følger med på oss. Hun er sååå glad i Emilie! koselig det :D

Deilig å kunne spise mat ute nå altså! :)

Bestevenner for alltid!

...............................................................................................................................................

I dag har vi spist pannekaker til middag, og Emilie ville veldig gjerne hjelpe til. Er koselig å ha så stor frøken i hus, som hjelper til med å lage mat og annet husarbeid, helt fivillig :)

Både jeg og Emilie er sååå glade i pannekaker, så vi spiste oss gode og mette :) 

Koselig å ha noen å spise med hver dag! 

..........................................................................................................

Nå har Emilie lagt seg for en god stund siden, og hun ser på Marikken. Astrid Lindgren filmen på senga, før hun skal sove. I morgen har jeg lovet henne å spille litt nintendo wii, før vi skal en tur til mamma'n min !

Jeg får sette på en god film i kveld, og kose meg med den !

Hva har dere gjort i dag? 

Ha en fin kveld alle sammen :)

 Endelig sol!


I dag har jeg vært hjemme med frøkna mi å kost meg masse i sola. Vi har faktisk sittet ute på terassen, jeg Emilie og mamman min. Tror faktisk det går an å bli brun i sola nå og jeg, for  det var så varmt og godt!

Nå gleder jeg meg fryyyktelig til sommeren kommer nå altså!

Måtte slenge med ett bilde fra tidligere. Skal ta på oss de like genserne våre i morgen. Hiihi :)

Meg og middagsdaten min. Vi spiser mye hjemmelaga kjøttkaker og poteter... Men det er fryktelig godt og da. 

Emilie hjalp meg å lage kjøttkake deigen i dag, og syns det var stas med brus til middagen! Ikke hver dag det :)

Pappan min var nemlig innom oss i går kveld, med ett brett med brus og godis og påskegg til Emilie. Han hadde nemlig vært i Sverige en tur. Veldig kjekt å bo så kort avstand fra bastø ferga og Sverige. Må dit selv snart kjenner jeg.. Så det får bli neste mål, etter jeg er hjemme fra Trondheimsturen min. Bare to netter igjen nå, så reiser jeg. Har skikkelig reisefeber egentlig, gleder meg veldig til å komme meg ut på tur nå :)

Bloggen vil ikke laste opp alle bildene mine i dag heller. Har tatt en ryddings i klesskapet til Emilie, og det var masse tøy som var litt for smått. Men jeg fant masse annet som passer akkurat, og klær hun nesten ikke har brukt osv. Den frøkna der har jammen ikke mangel på klær. Hun har alltid hatt nesten for mye. Synd ikke bildet vil lastes opp, for det var nesten komisk å se hvor mye det var. Hun har proppfullt klesskap... !

Tar med meg mobilen og går i seng :) Ny dag i morgen!

Natta verden :)Pølsespaghetti middag!


Jeg prøvde oss på en ny vri i dag med middagen! Det ble spaghetti og pølser, en en festlig måte, hehe :)

Det var faktisk godt, og pølsene ble ikke ihjel kokt heller. Så dette er moro for barna også, og bør prøves om noen er tomme for middags tips en dag! 

Har noen av dere prøvd dette? 

Har dere noen morsomme mattips? :)

ha en fin kveld alle sammen!Muffins og kosedag!


Emilie har jo vært syk i dag, vannkopper fått. Så hun har vært hjemme å kost seg med meg i dag. Mamman min kom på besøk med noen overraskelser til henne, og god mat hun liker. så hun spiste faktisk litt mat også. Men vi har laga muffins i dag da, det syns Emilie var godt og! 


Emilie gjorde nesten alt selv, og syns det var veldig kos. Men pyntingen var selvfølgelig det beste, og hun storkoste seg med muffins når de var ferdig. Jeg også. Hehe! :)

Mamman min var så snill å kjøpte med hvitvask til Emilie sine vannkopper og. Den var ganske fresh, en spray bare. Sånn hadde de ikke når jeg var liten. Så hun er sprayet på alle vannkopper, og håper de tørker ut fort. Men heldigvis har vi sluppet unna den verste feberen, og hun har ikke tatt noe smertestillende. Har ikke hatt lyst på. Hun har hatt på morgenkåpe i hele dag da, for hun syns det klødde sånn, og det er forståelig... Stakkar liten...

Så i morgen skal vi ha enda en hjemmekosedag, hun fikk ett nytt aktivitetshefte i dag, som vi skal kose oss med, også spurte Emilie meg også istad om jeg kunne prøve å lære henne klokka!

Så skal finne frem noe papp å lage ei klokke å øve litt! :) Gøy når hun er så stor blitt, og lærevillig! 

Ha en god natt, alle :)Hjemmekosedag med Emilie mor <3 <3


Jeg sto opp selv halv sju i dag, gikk rett inn til Emilie for å se etter henne. Og hun hadde nettopp våknet og smilte som ei sol! Spurte om vi væær så snill kunne være hjemme i dag å lage muffins. Eller cupcakes. Så det skal vi kose oss med i dag! 

Om vi klarer å lage såå fine, vet jeg ikke. Men kos uansett :) 

Ha en fin dag alle sammen! 

 For en dag!!


Dagen starta greit den, jeg har jo vært i møte, shina kåken og alt. Plutselig fikk jeg telefon fra min mor som ville ha meg med en tur til byen... Så jeg ble med!

Vi tok en kaffe og cola hver på opus, før vi gikk for å handle litt klær. Jeg har mistet mitt kjære armbånd i helgen, som jeg ha hatt i 10 år, så har vært litt trist for det. men jeg svingte bare rett innom gullsmed sjappa og hørte om de hadde lik. Det hadde de! KLIN lik! Så jeg kjøpte den tvert, selv om den ikke er like mye verdt fo meg som den jeg har hatt på meg i 10 år .... Men endelig! Har ikke fått kjøpt noen anheng til den enda, men bare jeg har armbåndet foreløpig smiler jeg blidt igjen :)

Men da vi skulle hjem, og gikk ut til bilen så vi no ukult... Lysa sto PÅ! å neiiiii..... Men dette har vi driti oss ut med en gang før i Sverige, og da gikk det etter litt, vi bare lot bilen "lade" seg litt, så kom den. Men i dag var det ingen håp. Og vi hadde skikkelig dårlig tid. Så jeg får litt panic og begynner å fly rundt i biler og spør om folk har startkabler. Men de fleste har ikke det i dag... Til slutt gav jeg opp håpet, og trodde måtte forlate byen med buss for å rekke å hente Emilie i barnehagen. Men plutselig ringer en kar å sier han kan komme, så fint!

Men, da plutselig får jeg en melding av mamma også, RETT før jeg går på bussen."Det ordna seg". Jeg flyr alt jeg kan ut av buss stasjonen og ut til bilen. Der hadde MAMMA klart å fått ordna no unge gutter som hadde start kabler, og jeg ble så glad. Vi rakk det!

Mamma ba ba meg gi han en hundrings, han smilte, og sa han ikke ville ha de, men vi var så fornøyde at vi sa takk takk, og vinka hade alle sammen da begge bilene var i gang.. 

Så fra nå.... husk å skru av lys. HEHE :D

................................................................................................................................................................................................

Hentet en blid og fornøyd Emilie i barnehagen i dag, og vi har hatt hjemmelaga kjøttkaker og poteter til middag, digg! :)


Så lekte vi litt gemsel, og spiste hjemme laga kjøttkaker til middag! Opp tidlig i morgen til øyelegen på sykehuset kl 9.00. Pga brillene hun bruker egentlig... Så får hive meg i seng snart... 

Fått masse skryt av henne i dag fra barnehagen da, hun er såå flink, kan snart hele alfabetet, og har til og med begynt med regne stykker! Det er moro å høre hvordan hun utvikler seg til å bli en selvstendig, liten dame :) 

 Det er GØY!

Ha en fin kveld alle sammen :D

 Kjøttkakedate med verdens beste <3


I går kosa jeg og Emilie oss masse hjemme. Med middag, film og godis! Er veldig kos å ha lille bestevennen min å dele fredagskvelden med!

Jeg lagde kjøttkaker, poteter og brun saus. Ingen av frøknene i hus spiser grønnsaker til middag her (ja, fyfy, men....) men vi ble gode og mette fordi.

Tenkte å dele oppskriften med dere. Alle som har smakt kjøttkakene mine, sier det er de beste de har smakt. 

Jeg pleier å kjøpe en pakke med kjøttdeig å lage ifra, og vi har alltid kjøttkaker til overs etter middag, med mindre vi har gjester ;)

Jeg skal ikke skryte de helt på meg selv, for dette er mammas oppskrift egentlig, hun som lærte meg å lage disse.

Du trenger:

400 g kjøttdeig

1 egg

2 ss hvetemel 

2 ss potetmel

ca 1,5 dl melk

2 ts salt 

1 ts pepper


Bland alt inn inn i kjøttdeigen, godt. Jeg pleier å bruke en "potetmoser". Funker veldig bra.

Lag "kjøttkaker".... Og jeg sparer ikke på smøret, nei ;)Og selvfølgelig snu de etterhvert, og steke de godt. Nam assa :DVerdens beste date <3Ei fornøyd, mett frøken, som får overraskelsen sin fra bestefar og Torunn.

De var nemlig innom her forrige kvelden, med godis til Emilie og meg. Emilie fikk ganske mye, og det gjorde jeg og, så trenger ikke kjøpe lørdagsgodteri på en stund nå. Hehe. Fikk også felix potetstappe som jeg eeelsker, skrape til den keramiske toppen på ovnen min og ett brett med cola!

Vi fikk Champis og, men tror nesten jeg få la den stå. Det er tross alt bilde av Johnny Depp på den!! Som Jack Sparrow! ;) Så koste vi oss med Per pusling og Pippi etterpå. Er så mange koselige dvder i Astrid Lingren samlingen Emilie fikk til jul. og når vi snakker om jul... Jeg vil vise dere hva jeg fikk for noe i går jeg. jeg ble kjempe glad! For Emilie har snakket om en engel i en uke sikkert, noe hun holdt på med i barnehagen. jeg tenkte kanskje det var en tegning, men i går fikk jeg den.

Det var slett ingen tegning, det var en ordentlig engel, som Emilie hadde bedt om å få lage, for hun er så glad i engler. Så den står i vinduet til pynt her nå, og det skal den gjøre esten av året og! Så fiiiin! :)

Jeg føler meg som verdens heldigste! 

Må gå å gjøre alt som skal gjøres i dag! Ha en fin dag alle :)

Nattmat er aldri feil!


Skal jo på oslotur i morgen, så det gjelder å ikke legge seg for sent i dag, hehe. Så nå har jeg har laga meg skikkelig nattmat for å bli god mett og trøtt.

Det verste er at etter jeg mekka i stand maten på bildet tok jeg ei skive til med egg og 4 bacon skiver ved siden av. Skikkelig DIGG nattmat :)

Nå hopper jeg til køys! Ha en fin helg alle :)Pepperkakehuset vårt!


Har nettopp fått hjem nissejenta mi. 

Hun har vært hos farmor og farfar i helgen. Hun har gått i nissetog i dag da, så jeg fikk en veldig blid nissejente hjem i dag. Veldig koselig.

Emilie er nå i seng, og jeg sitter her foran pcen. Tenkte å finne frem en fin film til kvelden, så har jeg noe å kose meg med :)

MEN, da Emilie kom hjem fra farmor og farfar i dag så hadde jeg jo lova henne å pynte pepperkakehuset vi bygde torsdag kveld. Så i dag kveld har vi kosa oss, pynta, og tjuvsmakt masse :)


Nissefrøkna mi klar for pynting! :)

 


Og SÅ fint og digg blei det!! Pipa knakk da, så vi lagde en marsmellowspipe ;)


Ei som er strålende fornøyd med resultat iallefall!

Vi Gleder oss til å mose godishuset vårt når jula er over! :)

Har dere laget pepperkakehus? 

Ønsker alle en fiiin kveld :)Sjokoladepepperkaker!


I dag har det vært beinkaldt her i Horten. Jeg har funnet frem snowboardbuksa mi, og skal invistere i nye votter, for det her er ikke til å holde ut !!

På morran i dag, så fikk jeg seriøst ikke busskortet ut av kortholderen omtrent, for jeg var så kald og klumsete, haha :) Så i dag så holdt jeg på å fryse i hjeeeel, i joggis og jakke bare.

Nå står gradestokken bak meg på 10 minus, og syns a det er kaldt nok .... BRRR!!!


(Emilie er fotografen) 

.........................................................................................................................................

Emilie har laga snøengel i dag, og er sååå fornøyd med snøen. Endelig litterann. Men er nok ikke så lett å ake enda ;) Men det kommer snart, og ake DET er gøy :)

Så vi venter egentlig på litteranne mere, så vi bare kan ake litt. Ber om ikke kilovis, men bare litterann :)Engelen til Emilie ble såå fin!

.........................................................................................................................................

 

Jeg var hos noen venner av meg hele dagen i dag, orka ikke gå verken ut eller inn, i denne kulda... Så tenkte at jeg og Emilie kunne bake noe eller no sånt no når vi kom hjem....

Så fikk jeg plutselig ideen om å lage sjokoladepopcorn, for det er faktisk godt, har bare aldri prøvd å lage det selv. Jeg var jo sikker på at jeg hadde popcorn hjemme, så tok med meg to plater med lys kokesjokolde bare...

..... men da jeg kom hjem hadde jeg ikke popcorn... Da må man bare finne på noe annet lurt da, så siden det er jul så lagde vi sjokoladepepperkaker :) Og det falt i smak. Det ble dagens dessert etter pannekaker som sto på menyen i dag!  Emilie spiste en del sjokoladepepperkaker iallefall , så det falt i smak :)


Emilie er fornøyd med pepperkaka si :)

 

 

25, Horten

Linda- Alenemor til Emilie 5 år. Bestevenner for alltid <3KategorierArkivAnnonserhits