Supermorgen!


I dag var jeg rimelig trøtt når klokka ringte, men opp og hopp. I dag skulle jeg prøve meg på å levere Emilie på skolen selv. 

Det gikk faktisk greit, det tar jo litt lengre tid enn vanlig med krykker, men jeg slipper å la ho gå tidlig med de andre ungene i gata, og ikke minst, jeg får fulgt og hentet datteren min selv!

Så i dag fulgte jeg ho nesten helt frem til skolen, og så ho gå siste lille bit alene. Tror ho synes det var koselig at jeg fulgte ho, da jeg sto å så etter ho vinka ho og slang masse slengkyss! <3 Varmet veldig, og ho fikk mange tilbake, før jeg så ho sneia hjørnet på skolegården. Det var en rar følelse. Har jo hentet og levert ho med kjøre og følge osv, men å si ordentlig hade til jenta mi som skulle på SKOLEN med sekken på ryggen og de søte små beina som gikk bortover... Det var veldig rart, hun virker og blir så utrolig stor nå!!

Langt hår begynner ho å få også, se helgens sveis på Emilie :) !! Kjempe lett å gjøre og :)

Verdens fineste, godeste jente! 

Det er igrunn ganske gøy å være mamma til en stor jente. Det er gøy OG krevende. Men hvis man gjør litt gøy ut av ting som kanskje kan virke krevende så hjelper det. Og det er så mye mere man kan gjøre med ei stor jente enn ett lite barnehagebarn. Emilie og jeg leser, spiller (brett og tvspill), har snakkeleker, "tenkeleker" vi kan snakke om mere ordentlige ting.

Emilie spør om ting som er viktig for barn å kunne selv om det er for voksne osv. Ho er blitt sååå stor. Ho hadde fått med en bok hjem fra skolen som het "Mina og løven". Den handlet om en datter en en dame som jobbet på stortinget, og Mina prøvde å forstå hva alt politikk osv var. Jeg syns den var ganske kjedelig jeg, men leste videre, og Emilie synes den var morsom sa ho. Så jadda.... Stor jente i hus :) !! 

Litt dårlig snapchat bilde, men har kjøpt to nye guppyer til akvariumet vårt da. EN døde, ei jente, og da blei det feil for de andre jentene, så de har nesten ikke haler igjen stakkars. Så da fikk hannene to nye damer å bryne seg på nedi der istedetfor å plage de andre heele tiden :) Som teksten sier: Se Tiara i bakgrunnen ;) Lyst på fisk, hehe!!

Og her er jeg ute å svømmer med fisk! :) Prøvd å finne kabelen til kameraet mitt i dag og, for å legge ut noen turbilder fra Gran Canaria, men finner ikke kabelen nå heller, så den må finnes i dag!!

Emilie bada også med delfinene, men venter på bilder fra ei engelsk dame som skule sende meg bilder hun tok :)

Synd jeg ikke finner kabelen nå, for er mange fine naturbilder å vise fra Gran Canaria....!! :)
Men nå skal jeg gjøre noe fornuftig her... HA EN FIN DAG! :)

-Linda

 Er det ikke det ene, så er det det andre... ;)


Hadde tenkt å legge ut bilder fra Gran canaria turen her, men finner ikke kabelen min i den lille rotehaugen som er igjen etter utryddning av kofferter, så får vente til den dukker opp av seg selv med bilder :)

Emilie har vært kjempe blid i dag. Kost seg masse på skolen, smiler og ler og gjemmer seg år jeg kommer å henter ho på SFO. Kjempe godt at jenta mi koser seg på skolen og SFO. Merker jo hvor fort stor ho blir etter ho har begynt på skolen. Det går heeelt utrolig fort. Fortere enn man nesten aner... !!

..........................................................................................................................................................................

I dag har vi vært på kino etter skolen. Vi så på den nye tingelingfilmen, "Tingeling og sjørøverfeen"! :)

Veldig koselig film. Har sett alle tingeling filmene nå, og de er koselige alle sammen på hver måte. Personlig er min favoritt nr 1 og den andre filmen hvor hun møter søsteren sin i vinterverden. :)

Tingeling går vel aldri ut på mote ;) ;) !

 Emilie koser seg på kino :)

Har dere sett tingeling? :) 

Ha en fin kveld alle!

.Linda Michelle

Jeg skulle laget meg en ny header her inne da. Noen som vet om noen som er gode på det? Jeg skal ha dette bildet tenkte jeg, med noe tekstved siden av og ett par småbilder og. 

Noen som klarer og har lyst å lage en slik for meg? 

kontakt meg på sokkedilla@hotmail.com

.............................................................................................................................................................................

 Emilie har med PRIM!


Har vært masse diskusjoner rundt dette den siste tiden. Brunost og prim skulle bli forbudt her i Horten. Egentlig syns jeg det er ganske teit, for brunost og prim er da vel ikke så inmari usunt og mye sukker i? 

Jeg syns det går litt over styr jeg. Da jeg var liten spiste vi av og til kake på skolen, hadde med kjeks på turer, og hadde sjokladepålegg på brødskiva. Jeg hadde en perfekt oppvekst fordi jeg, og følte meg aldri sliten eller hyper av sukker. Det tror jeg ingen andre syns vi var heller. 

I går kveld kom den nye beskjeden ut fra Horten kommune: De skulle ikke forby brunost og prim på matpakka, men de vil ikke servere det på SFO. Emilie er veldig glad i prim, og har pleid å spise det på SFO etter skolen, men vet nå den nye regelen...... Ingen brunost eller prim.... Men ho har prim på matpakka si i dag da! :)

Det er iallefall lov :) 

Ellers liker hun jo f.eks saltpølse som de serverer der og, så hun blir nok enige med de om noe annet pålegg, selv om jeg syns det er ganske teit av Horten kommune.. 

Men yoghurt er det jo en del sukker i tenker jeg da... Det er lov å ha med yoghurt på skolen, som de spiser til maten. Nei det er ikke til å bli klok på, men matpakka inneholder prim i dag iallefall! ;) 

Les siste fra gjengangeren her:

http://www.gjengangeren.no/nyheter/forbyr-ikke-brunost-i-matpakkene-1.8305171

Jeg har greid å bli sjuk etter jeg kom hjem fra syden da, så jeg lå i senga i hele går nesten med jakke og frys. Har fått svettet ut litt i natt og føler meg litt bedre i dag. Men det er jo bare morgen enda. Jeg skulle egentlig gå med Emilie for første gang til skolen i dag. Jeg kan faktisk "gå" littegrann uten krykker. OM jeg konsentrerer meg veldig så går det. Men med feber i går så orka jeg ikke det i dag. Så jeg ringte til en drosje som kom å henta Emilie. Hehe, ho er blitt så stor. Jeg spurte ho om det var greit at ho gikk ned til taxien aleine, og det var det. Jeg trodde jeg skulle snakke med drosjemannen fra vinduet, men han kom ikke ut, Emilie satte seg inni, og ropte hade før ho lukte igjen døra. Så tok ho på seg beltet og hadde penger i handa klart så jeg. Hehe måtte flire litt for meg selv i vinduet her da. Store Emilie..... :)

Feriebilder må jeg såklart legge ut, så får gjøre det senere i dag, om ikke feberen kommer snikende innpå da og.... :)

Hva syns du om den nye brunost og prim regelen til Horten kommune? 

Spiser dine barn brunost eller Prim?

-LindaI dag reiser viiiiiiiii!


Åwje, om ett døgn lander vi på Gran Canaria, men turen våres starter i dag! Vi skal ta toget fra Stokke til Gardemoen, også skal vi finne hotellet vårt, som vi skal slappe av på, frem til vi skal på flyplassen. Vi må jo sjykke inn rimelig lenge før, så spørs om det blir no særlig med søvn :P

Har sjekket værmeldingene, og de ser bra ut. Neeeesten ferdig pakka er vi, og kjempe klare til å drite i hele Norge og kose oss!

Såklart må vi hilse på delfinene i år også :)

Emilie og jeg har bestilt svømmebriller i taxfreen på flyet og. Vi skal se litt under vann, hehe! :)


GLEDER MEG FRYKTELIIIIG!

Tar med pcen og speilrefleks kameraet mitt ned, det blir nok litt blogging på kveldstider etter Emilie har sovna ;) 

ADIOS AMIGOS!

 Mødre og morsdag, GAVETULL!


I dag er det morsdag. Jeg tar ikke det så stort, da jeg synes vi kan sette pris på hverandre utenom dagene som "verden" bestemmer selv.... Jeg er glad i å gi gaver jeg. Det trenger ikke være store tingen, det er tanken som teller. Jeg skal ikke kjøpe noe til mamman min i dag. Ho fikk roser for ett par uker siden, og tror faktisk ho synes det var mere hyggelig enn å få noe på en "arangert" dag. Jeg hadde såklart blitt glad om jeg hadde fått noe i dag jeg og, men syns ikke vi skal fokusere på at dagen i dag sier vi må gjøre ditt og datt....

Det er jo rett rundt hjørnet for valentinesdagen og. For meg så er det bare tull. Kjærlighetens dag?? Så den 14 februar så går alle amokk i blomsterbutikker osv. BAK MÅÅÅÅL! Jeg har ALDRI kjøpt en valentinesgave, og kommer aldri til å gjøre det heller. Jeg kjøper gaver og viser at jeg bryr meg da folk minst ane det jeg, og det er da mere hyggelig.

Skal ikke skrive ned her heile historien men husker en gang for en god stund siden... Noen jeg var glad i ønsket seg ett dyrt smykke, som måtte bestilles fra Tyskland. Jeg bestilte og ordna, måtte inn til Oslo for å hente det. Jeg ville holde det hemmelig å lage en overraskelse av det, men det endte opp med at jeg leverte gaven stolt til en som var drit sur for at jeg hadde vært "hemmelighetsfull".... Så av og til funker ikke det heller. Kommer vel an fra person til person...

Uansett, sett pris på hverandre på dager som ikke er bestemt man skal gjøre noe!

I dag skal jeg og Emilie bare kose oss. Ikke lenge til vi setter nesa ned mot Gran Cararia nå. Guuuuuud, jeg gleder meg ass. Emilie også. Så i morgen skal vi pakke koffertene våre med sommerklær og rocke Gran Canaria!! :)

Nettbrett er på plass, pc på flyet, yatzy, mobil spill er ett must. 6 timer på flyet er leeeenge! MEN verdt det! :)

Wooooop! :D

Jeg skal ned å bli brun og blid! :) ;)

-Linda MichelleKameraet mitt virker igjen! WOHOOO!


Jeg som trodde kameraet mitt var gått til dundas... Neida, det har det slett ikke! :) Nå er det full ladet og jeg harr knipsa litt i dag... Deilig å ha det i funk igjen!

Jeg har vært hos fysioterapauten i dag. Fikk laser behandling på beinet i dag og pga smertene og at jeg fikk kjørt meg litt vel mye i helga. Så er faktisk noe bedre allerede. Tommel opp for flink fysioterapaut :)Fikk sykla litt og tatt noen benkpresser før taxien kom å henta meg igjen. Har faktisk frikort ALLEREDE! Har jo kjørt taxi for over 2000 kroner bare i januar. Men kjekt å ha frikort da :DDa Emilie kom hjem fra skolen ville hun så gjerne bake noe. Helst kanelsnurrer. Vi hadde alt vi trengte, utenom sukker, så fikk søta mi til å gå inn på shell å kjøpe det for meg mens jeg venta på ho. Fulgte ho over veien bare. Jeg spurte Emilie hva hun hadde sagt til dama eller mannen i kassa. " Jeg skal ha en hel pakke med sukker" Hadde hun sagt. Hihi, søta mi! :)

Emilie har ponnydilla.... Ponnyslottet og alle de små, store og enda mindre ponnyene er ho sååå glad i. Koselig, jeg og likte ponnyer så godt da jeg var liten :)

Åh, gud så deilig å ha kameraet mitt i funk igjen! :)

Det blir kanelsnurrer til kveldsmat. De står til heving, og skal straks inn i ovnen, Emilie ser på barnetv og venter på deilige kanelsnurrer til kvelds :) 

Jeg får setta på ovnen her og håpe de blir like gode som de ser ut som !! 

-Linda MichelleEn søsters stemme...


Jeg datt over en link på facebook som fikk meg virkelig provosert. Overskriften lyder som over; En søsters stemme.

Dette er søsteren til en gutt med down syndrom som elsker sin bror, og elsket sin oppvekst. Hun hadde en bror som gjorde et hus så fylt av kjærlighet at det hendte hun følte hun rant over av lykke som hun skriver. Hun er like provosert som meg over hvordan Danmark holder på, og hvordan det vil utvikle seg i Norge. Hennes bror med Downs er verdens beste onkel for hennes barn, han leker med de og alle er glade rundt han.

I Danmark fødes det ikke barn med downs syndrom omtrent lengre. I 2012 ble kun 23 barn med downs syndrom født. Mens det i Norge ble født rekordmange barn med downs syndrom. Mange oppfordrer også til å ikke føde barn om de har downs.Jeg kan ikke fatte og begripe. Kan ikke fatte hva som skjer med verden. De med downs er jo de som er de glade, positive og strålende. De uten downs er rimelig kjedelig i forhold om man skal tenker seg om.

Hvorfor fødes mindre barn med downs? Har ikke de en rett til å få smile og få latterkrampe av en heliumballong som flyr avgårde? Le og smile, tulle og ha det bra? Jeg hadde aldri fått latterkrampe av en heliumballong eller lignende fly avgårde, stå å le over grillen som lager pølser osv. Jeg hadde blitt lei meg for en heliumballong som fløy av sted jeg, og hadde sitti i gresset som denne søsteren også skriver, og venta kjedelig på pølser. Ikke vært så blid og sprudlende som en med downs.

Jeg personlig synes folk med downs syndom er kjempe hyggelige og blide. De har all grunn til å være her sånn som oss uten Downs. Jeg ble kjempe provosert av å lese dette. Fordi om vi har en syndrom, en feil, en mangel, ett eller annet, så må man jo få lov til å leve fordi. 

En ny, enkel blodprøve vil nå komme til Norge....

Universitetssykehuset Nord-Norge vil tilby den nye blodprøven som kartlegger Downs tidlig i svangerskapet. Helst vil de kartlegge fosteret før abortgrensen..

Altså, skal vi skvise ut alle som har en kromosomfeil osv? Skal de ikke få lov til å leve. ?

Flere og flere kvinner velger i dag å gå til tidlig ultrlyd for å sjekke ut feil.

Jeg personlig har tenkt på dette, og ja, jeg hadde født frem barnet mitt med Downs om det viste seg at barnet hadde Downs. Jeg hadde ikke tatt abort av den grunn. Det hadde nok blitt mye jobb, og livet blir snudd på hodet. Men det er faktisk ett liv man har satt til verden. Det er ett menneske det og, som stråler av hver minste ting.

Og tenk på de som jobber. Mange jobber innenfor enkle bedrifter der de pakker ned ting osv. Det er jo kjempe flott! De gjør et arbeid, ett arbeid som passer de midt i blinken, men de uten downs hadde nok ikke gjort alle jobbene de gjør. Og det er jo fantastisk at de kan ha glede av en enkel jobb!

Jeg har sett tangerudbakken selvfølgelig, som mange andre sikkert.. Det har vi noen med downs, og de er jo verdens godeste, morsomste og blide folk som elsker livet sitt! De tuller og ler av hver minste ting, og det skal ikke mye til for å glede. Så la oss få glede de da!!

Om Norge og resten av verden skal fjerne Downs barn syns jeg det går over stokk og styr. Hadde jeg blitt gravid, og noen hadde "tvingt" meg til å ta abort om det viste seg at ungen min hadde Downs hadde jeg blitt rimelig forbanna rett og slett!

Istedtefor å luke ut Downs, kan de ikke heller tilrettelegge det bedre? Vi er ett av verdens rikeste land! Vi tar jo inn innvandrere og alt annet i landet, så la nå de med downs få lov å leve frem å få ett flott liv de og, slik som alle andre!!

Sykt spør du meg. Alle har rett på en sjangse her i livet, uansett kjønn, feil eller hva som helst!! Håper for guds skyld ikke resten av verden vil gjøre som Danmark....

Hva mener du om dette? 


-Linda

 

 Vi i Løfgrenda


Linda Michelle Kvam 

 kl d : 03.02.14 00.49

I helgen har jeg vært med på en patriotepisode av Vi i Løfgrenda! Det var kjempe artig! 

Ruben, Edvin og Ivar..... ! Hvordan det går får dere se.... hehe!!

'

Her er vi ferdig med innspilling, Ruben og Edvin har noen scener igjen....

Tror ikke det er bare meg som er støl og sliten i kroppen etter helgen. Vi fikk kjørt oss på hvert vårt vis alle sammen tror jeg :P HAHA! :) 

Har hatt en kjempe fin helg. Blitt kjent med masse nye folk, opplevd masse gøy og føler meg sååå mye mere nå som jeg kan stå og være litterann normal.... Jeg ble med på en scene som jeg kjenner veldig i begge beina nå, støl som pokker... Hahha... Men jeg klarte det på mitt "hemma" vis :) ;) Og verdt det!

Emilie har kost seg masse hos farmor i helgen, men kjente det var veldig godt å se ho igjen også :) Flinke jenta mi, ho øver og øver på plystring om dagen, og tror jammen den jenta plystrer høyere enn meg snart.... :P

Nei, nu skal jeg finne senga, tidlig opp med frøken søta i morgen :)

Har dere hatt en fin helg? 

- Linda Michelle Kvam

 


 
25, Horten

Linda- Alenemor til Emilie 5 år. Bestevenner for alltid <3KategorierArkivAnnonserhits