Min drømmejul...


Min drømmejul går ikke an å utføres. Rett og slett fordi jeg er blitt voksen. Jul nå er ikke den samme som før. Det er jeg som er mamma og får dele julen med den herlige datteren min. Jeg håper hun opplever jul slik jeg gjorde da jeg var liten jente. For det var så kos!

Da jeg var liten var det så koselig når julen ringet inn. Hjemme ble det hengt opp koselige stjerner i vinduene 1 desember, og såklart adventstakene. Noen få nisser kom vel frem men det var ikke ordentlig pynting før lillejulaften. Da kom juletreet i hus. Pappa valgte alltid ut ett fyldig, fint tre. De to brødrene mine og jeg fikk pynte treet. Mamma og pappa fant frem juletrepynten og vi sto omtrent i kø for å få en kule eller sak å henge på treet. Det ble fint, og jeg husker mamma og pappa sa "heng noen kuler der også", for at det skulle bli likt fordelt. Pappa hang på de fine flaggene og glitteret, før en av oss ungene fikk sitte på skuldre å sette på julestjerna på toppen av treet. Det var alltid så stas når det var jeg som fikk sette den på.Vi satte frem mere nisser og juleting. Strømpene ble også hengt opp. Vi hørte på julemusikk og koste oss. Skikkelig god, deilig julefølelse med hele familien min :)

På julaften våknet vi spent til julestrømpene våre, og koste oss med julefilmer, disney og masse kos på tv.Høydepunktet var askepott of reisen til julestjernen. Der satt vi alle mann med hver vår julestrømpe å koste oss mens vi gledet oss som alle andre barn til julekvelden kom,  Det var alltid så spesiell stemning, for vi visste at hele dagen var så kos liksom. Jeg husker jo ikke alt i detaljer, men jeg husker at det luktet god mat, vi gledet oss og dagen gikk fort, samtidig som den egentlig gikk sakte og. Det var alltid tid for mat klokka 5. Da satte vi på sølvguttene på tv, så hadde vi de i bakgrunn. Vi tente lys,  hadde ribbe, medisterkaker, og alt som hørte til. Vi alle 5 spiste godt for oss. Jeg kommer aldri til å glemme pappa da han pleide å si på julaften *Hehe, nå skal fettet sprute!!" Han storkoste seg med ribba han hadde lagd, og var alltid fornøyd med den sprø svoren han klarte å lage.Det var så innmari koselig hele julemiddagen med hele familien da jeg var liten.

Etter middagen så visste vi alle 3 søsknene at nissen kom til å komme etterhvert. Det var egentlig (ikke bare egentlig) høydepunktet. Pappa var så flink når han var nisse. Stakkars, jeg husker han vassa i snø og gjorde virkelig ut av seg det å være nisse. Vi satte en skål med risgrøt på trappa til nissen, og det ble han alltid så glad for. Hehe! Nissen var jo gammel og trengte hjelp til å finne frem hvor han skulle gjøre av seg og alle de pakkene han hadde til oss. Han satte seg ned å fortalte alltid hvor reinsdyra hans var parkert og at han skulle til mange barn, og ikke minst hvor gammel han var. Han var så flink nisse. Han delte ut gaver med litt hjelp av oss ungene som måtte lese på noen av lappene for han. Vi la gavene i hver vår del av stua mens nissen delte ut. Da nissen var ferdig å gi bort gaver så ville han ha kos og en sang før han gikk videre for å levere gaver til alle de andre barna. Vi sang selvfølgelig for han og gav han kos. Vi fulgte nissen ut og han vinket og gikk. Vi løp jo omtrent inn da til hver vår gavehaug å pakket opp. Ikke tenkte vi over at pappa ikke hadde vært hjemme heller, så han kom alltid hjem å sa," jøss, jeg som var ute å så etter nissen, har han vært her allerede??" 

Ett år husker jeg pappa var hjemme, og nissen kom. Da var jeg blitt så stor at jeg ikke visste helt om nissen fantes, for forrige året hadde nissen lik klokke som pappa. Men da pappa var hjemme og nissen kom skjønte jeg ikke stort. Etterhvert kom nissen inn, og denne nissen var ikke som den nissen vi pleide å få besøk av på julaften. Det var tanta mi! Jeg hørte det lang vei, og flira for meg selv. Lille broren min som er 4 år yngre enn meg var den som "fersket pappa" i å være nissen, han fant nemlig en bag med alt nisseutstyret i garasjen! Så etter det slapp pappa å være nisse. 

Men nå har jo jeg Emiliemor som pappa har vært så flink å vært nisse for mange ganger. Emilie vet nå at det er pappa, men hun vil allikevel at han skal komme som nisse. Hehee, hun ser koset rundt det tenker jeg. Så jul nå er like koselig som da jeg var liten,men det er nok ekstra stas for ett barn å oppleve julaften. Magisk liksom. Jeg gleder meg til å feire jul i år med mamma, pappa Torunn, Emilie og Michael. Vi skal være her hos meg, og det er ekstra kos når jeg får feire jul med mamma og pappa sammen synes jeg. Det blir ikke som da jeg var liten, men det er så koselig å tilbringe en så koselig dag som julaften sammen med både mamma og pappa, datteren min og kjæresten min. De personene som betyr aller mest for meg i livet mitt. Pappa skal nok være kokken i år tenker jeg, og jeg er i full gang med å pusse opp kjøkkenet før jul, da blir det ekstra koselig!

Dette bli kanskje ett rotete innlegg, men synes det var deilig å få skrivd om min drømmejul, og det er å oppleve julaften en gang til som lita jente, det var nemlig noe av det koseligste som liten jente. Oppleve magisk jul med den fine familien min :)

Håper alle har noen de er glad i og bryr seg om de kan feire jul med i år, også ønsker jeg alle lesere og dere som er innom en kjempe fin jul :)

GOD JUL 

-Linda Michelle

 

 Årets pakkekalender!


Årets pakkekalender er ferdig for i år! det var ikke lett å finne så mange små ting.. Og en del har jeg bestilt fra nettet, men leveringstiden tar så tid, så i går handlet jeg likesågodt hele greine ferdig, så får småting jeg har bestilt bli til noe annet moro :)I disse posene har jeg fordelt en stor pakke med lego friends.

Emilie ønska seg lego friends kalenderen i år, men jeg synes den var litt liten og inneholdt lite til å koste 200 kroner! Sjekk her a!Wow, synes ikke dette er store greine man får i kalenderen de tilbyr i år....

Dårlig...

Så jeg kjøpte likesågodt en stor pakke med lego friends og satte meg ned med bruksanvisning og lagde trinn for trinn i riktig rekkefølge og laget heller en slik legofriends kalender. Tror Emilie synes det blir gøy å få bygge mere og mere for hver dag, og ikke bare få en liten figur hver dag. 

Så på julaften er denne legofriends helt ferdig bygd ! :)

 

Så om dette faller i smak så skal jeg fortsette med å lage sånne kalendere hver jul :) 

Skal prøve å få lagd en til Michael og, men er ikke lett å finne 24 smågaver til en gutt. Haha! 

Har dere laget kalender til barna eller noen andre i år? 

Eller er du kanskje så heldig at du har en selv? 

-Linda Michelle :)
25, Horten

Linda- Alenemor til Emilie 5 år. Bestevenner for alltid <3KategorierArkivAnnonserhits