Flette/hestehalesveis


Bilde 1. Del opp håret på begge sider slik at du har noe hår foran du kan lage en flette av. 

Bilde 2: Fest håret i en liten hestehale.

Bilde 3: Lag en liten hestehale på andre siden og, men pass på at du har noe hår foran for å lage museflette av som sagt.

Bilde 4: (uskarpt) sånn ser det ut bakfra da.

Bilde 1: Ta det løse håret foran å flett ei flette. Den fester du i gummistrikken som du lagde hestehale med.

Bilde 2: Lag en flette på andre siden og, fest den og i gummistrikken.

Bilde 3: Ta da de to hestehalene med flettene i og fest med en ny gummistrikk høyt oppe, bak.

Bilde 4, Ta halvparten av det resterende løse håret bak og lag en hestehale av det og.

Bilde 1: Ta alt håret sammen i en siste hestehale.

Bilde 2: Fra siden, ferdig! :) 

Bilde 3 Bak, ferdig. Pynt gjerne med hårpynt.

Bilde 4: Verdens blideste, sprøeste og herligste jente!

Emilie og pus er like gode venner som alltid. Av og til må Emilie lukke døra til rommet sitt igjen for å få være i fred. Tiara vil gjerne være med på alt!!

Ho sniker seg opp for en kos til og med når vi spiser middag. Fine, lille familien min <3

Ellers står det litt mye bil i huet mitt om dagen. Tenker på trafikkregler, drømmer om kjøring osv. Men har jo kjørt så mye i det siste og. Både clutch og automat, så detta går så det suser. Føler jeg iallfall da :) Her er det Emilie som koser seg i baksetet på vei til Furulund for å spise middag. 

I dag blir det en økt trenings på meg, og det er jo så fin sol ute, så må få nyti den litt. Jeg og Emilie skal ha skattejakt her hjemme i dag og. Ho synes det er så gøy. Jeg gjemmer godteri, kjeks, lapp, vits, leke, etc, og tegner opp ett kart hvor jeg har gjemt "skatten". Så i dag må vi ha skikkelig skattejakt i Horten! Koselig.

Helt utrolig hvor fort stor Emilie blir. Vi kjenner hverandre sååå godt og det er så innmari spennende å se utviklinga hennes. Nå kan ho lese, ho kan ting om ting jeg ikke kan. Ho regner, ho turner, og prater meg i senk. Ho synger sanger jeg husker fra jeg var liten, som hun har lært på skolen. Ho er blid og aktiv hele tiden, har mange venner og er så snill og god. Ho har alltid en god kos på lur. Nå er det snart sommer, og Emilie gleder seg veldig mye! Ho sa det seinest til morgen i dag at det skulle bli såå deilig med sommer! Da skal vi skape mange fine nye minner, du og jag Emilie :)

Men nå får jeg se å gjøre noe her! 

Ha en fin dag alle sammen!

-Linda

#Hårfrifyre #flette #hestehale #stegforstegsveis #stegforsteg #hårpynt #gummistrikk #datter #bil #katt #leker #trene #furulund #skattejakt #furulundkroFlettiflett sveis


Ja, da var det ei ny uke, og jeg har hatt dårlig med tid. Eller dårlig med tid er vel kanskje feil ord. Jeg har ikke hatt noe å blogge om, selv om det har skjedd mye. Sjuk har jeg blitt igjen attpåtil, så det er jo kuuuult... nei... ;) Hehe!

Uansett, tenkte å vise dere Emilies sveis hun hadde i går: 

Bilde 1: Del opp noe av håret foran

Bilde 2. Fest håret med en gummistrikk

Bilde 3: Fest med en strikk på andre siden også

Bilde 4: Flett de de "hestehalene"

Bilde 1: Den håret på midten.

Bilde 2, Lag en museflette med håret du har delt opp på begge sider

Bilde 3: Fest flettene i museflettene

Bilde 4: Sånn ser det da ut fra siden!

Tadaaaa!

Bilde 1: Jeg flettet flettene i muselflettene så alt ble fletter. Skikkelig søt sveis! :) FERDIG! ;D

Bilde 2: En overglad Emilie

Bilde 3: Emilie ferdig stelt for skolen, meg med morrasveis og greier :)

Bilde 4: Ett gammelt bilde av frøkna mi og pus og gidder egentlig ikke å høre, haha!  Synd fokuset gjorde så pus ble uskarp....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I dag har jeg trent litt hos fysioterapauten igjen. Og jammen er det påske nå også. Emilie skal bort noen dager og jeg tenkte å være litt sosial de dagene. Jeg har en fotoshoot på tirsdag i Drammen og. Lenge siden nå. Blir spennende! Greit å bruke dagene jeg har barnefri til ting jeg ikke kan gjøre når jeg ikke har fri fra barn. 

Ellers ser det ut til at det blir en swedentur i morgen, og resten tar jeg på sparket :)

Vi har fått deeet deilige været i dag også. Var vel for 2 år siden, som jeg kunne sole meg på balkongen min i begynnelsen av mai. Jeg var jo neger blitt før juni kom jo! ;) Håper på en lang og fin sommer i år...

Men på tide å komme seg ut 

 Rask og enkel fiskeflette


Jeg datt over en "fiskeflette" på nettet. Jeg greier ikke vanlige fiskefletter, så tenkte jeg skulle prøve meg på denne sveisen på Emilie i dag. Helt grei sveis, som er enkel å lage og!

Bilde 1: Sett opp håret i en hestehale. 

Bilde 2: Lag en "draigjennom" baklengst. Jeg har bilde lengre ned på bloggen hvordan man lager det hvis dere ikke vet hvordan.

Bilde 3: Fest en gummistrikk I hestehalen

Bilde 4: Del håret i 2 med fingrene dine

Bilde 1: Dra så håret gjennom hullet du lagde med fingrene.

Bilde 2: Slik skal det da bli nedover. Fest enda en gummistrikk, lag ett hull med fingrene og dra igjennom en gang til

Bilde 3: Fest enda en gummestrikk og dra igjennom en til om mulig (spørs jo på hårlengde)

FERDIG! :D

Satte på en søt blomst bakpå der, men den ville ikke Emilie ha på i dag gitt, så ho tok den pent av igjen. Hehe! Godt ho veit selv åssen ho vil se ut :) !

.................................................................................................................................................................................................

I dag har vi vært på foreldresamtale på skolen, og Emilie er kjempe flink, og det er så godt å høre. Merker jo selv hjemme at ho er kjempe flink og. Raser gjennom lekser og leser som en racer. Så i dag har vi vært innom biblioteket, og vi har funnet masse bøker som er lettleste, også lydbøker. Så nå har Emilie litt å lese og høre på fremover! 

Emilie ble med meg en liten tur på treninga i dag også. Var en del folk der, men ho var flink og satt å spilte på telefonen min hele tiden og fulgte etter meg. Flinke jenta mi! Vi koste oss med mat i byen etterpå og har igrunn vært masse ute å kjent på våren. Skulle egentlig ta med kamera, men det glemte jeg!! 

Så i dag har jeg skaffa meg en bok om eksponering også. Nå skal jeg bli bedre på å ta gode bilder! :)

Hva synes dere om sveisen til Emilie? 

Sett lignende før?

Har dere og deilig vår? 

Ha en fin kveld alle. 

-Linda Michelle


#fiskeflette #hårfrisyre #hårsveis #hårpynt #øredobber #stegforsteg #stegforstegfrisyre #blomst #LindaMichelle #lydbok #RampeteRobin #gummistrikk #vår #hortenbibliotek #Horten

 

 

 Steg for steg knyte/flettesveis


Her kommer nok en steg for steg sveis jeg testa på Emilie i går!

Bilde 1: Del opp håret på midten.

Bilde 2: Ta alt håret foran, helt til rett foran øre og hold det der. Samme gjør du på andre siden. Dette skal nemlig bli små fletter.

Bilde 3: Ta det løse håret bak som du har delt i to, og lag to musefletter.

Bilde 4: Da har du 2 musefletter bak og hår løst foran

Bilde 1: Gre og ta frem håret som henger løst foran

Bilde 2: Lag en knute så pent som mulig. Fest den med en klype (fikk ikke tatt bilde av det) så den ikke detter ut 

Bilde 3: Lag fletter av forhåret som har blitt knytt

Bilde 4: Fest flettene i de andre museflettene

 

Bilde 1: Flett begge musefletter, gjerne så den lille fletta synes, det gjør det litt ekstra pent! 

Bilde 2, 3 og 4: FERDIG :D

Synes det ble kjempe søtt jeg!!

Ellers skjer det mye for tiden. Derfor det ikke blir blogging hver dag. Jeg er hos fysioterapauten for å bli normal igjen flere ganger i uka. I dag har jeg trent 2 ganger faktisk. Men pleier ikke det til vanlig altså. Men deilig å kjenne at jeg kan gå vanlig snart og kanskje jeg kan springe litt etterhvert :) 

Jeg har også begynt på sertifikatet på ordentlig nå og. Jeg tok mørkekjøring og grunnkurs for noen år siden, men jeg og kjørelærer kom ikke veldig godt overens. Jeg blei nervøs av han da han omtrent hylte når jeg gjorde noe "feil". Så kjørelæreren jeg har nå er kjempe hyggelig og jeg føler meg veldig trygg med han. Så vi har dobbelt timer og kjører bånn gass så jeg skal få lappen fortesrt mulig. På tryggest måte og selvfølgelig! ;) Så jeg er til og med så flink at jeg leser i teoriboka selv om jeg har bestått den. Må jo henge med! Det blir en fryyyyd å ha lappen i kortholdern min å vite at jeg kan kjøre bil!

Jeg har også fiksa på en kommode de siste dagene. Jeg kjøpte en brukt som jeg så for meg fin i hvit. og litt lavere. Men den var trefarget. Så tenkte jeg skulle male den. Jeg ordnet pussepapir, koster og maling og satte i gang. Pappa kom med saga si, og sagde den for meg så den ble lavere, sånn som jeg ville ha den ! :) Jeg er faktisk veldig fornøyd med resultatet. Så den står pent inne på det nye rommet mitt nå. Skal vise dere før og etterbilder en dag denne uken jeg! 

Men nå orker jeg rett og slett ikke skrive å ordne bilder mere. Utslitt, men digg!! 

Har dere hatt en fin dag? 

Liker dere å stelle hår? 

Ønsker alle en fin kveld. Snart bedden på denne jenta... :)

-Linda Michelle

#knytesveis #hårfrisyre #hår #fletter #flette #sertifikat #gummistrikk #kommode #male #malingbomull #malekost #grunnkurs #mørkekjøring #førstehjelp #pussepapir #LindaMichelleKvam #Fysioterapaut #borrefysio #kjørelærer #knute #stegforstegfrisyre #stegforstegKnytesveis og klin gal kattGod morgen alle sammen!

Her kommer enda en steg for steg sveis:

Bilde 1: Ta litt av håret foran og del opp likt på begge sider

Bilde 2: Knyt en knute, men pass på å holde den stram, den skal nemlig festes i en "hestehale"

Bilde 3:  Ta litt mere av håret foran frem, alt håret til ca ørene. Fest dette i en gummistrikk sammen med knuten

Bilde 4: Sånn skal det da se ut

Bilde 5: Knyt en knute på den andre siden.

Bilde 6: Ta litt mere av håret frem, og lag en liten "hestehale" der også slik som på andre siden for å feste knuten

Bilde 7: Del opp alt håret på midten bak

Bilde 8: Slett fletter på begge sider

Bilde 9: En fornøyd frøken med søt sveis

Ferdig!

Emilie er glad, oppspilt og veldig fornøyd. Ho skal være med ei jente hjem fra skolen! Tannbørsten til Emilie er på båttur. 

I klassen til Emilie har de laget noe de kaller lekegrupper. Der har de satt sammen 4-5 barn sammen. Disse gruppene skal på skift treffes hjemme hos ungene en gang i måneden. Det har vært besøk hver måned, og Emilie synes det er kjempe gøy. Da vi hadde ungene her bakte vi boller og koste oss. De lekte og ble kjent på en helt annen måte enn på skolen. Veldig bra! Jeg fikk ikke ordentlig natta før klokka nærma seg 2 i natt jeg. Den søte pusen vi har hadde vært alene i ett døgn, og da blir ho fryktelig masete og kosete når vi kommer hjem. Så i natt var det leking av bamser, plasking med vann i do, leker som ble skyvd bortover gulvet, kattetunge som slikker deg inni øra, katt som legger seg PÅ hodet ditt, katt som har løpeanfall 20 ganger rundt stua, katt som jakter på beina dine .... Ja, den katten er helt utrolig. Såklart er det godt å se igjen pus, men jeg vil sove om natta! ;) Jeg skal filme pus en gang å legge ut her. Ho følger etter meg hvor enn jeg går, skal jeg på do, er ho på badet før meg, skal jeg ha vann, er ho der med en gang. Om jeg bærer noe, flyr a ofte i beina mine. Og samme hvor ho er i huset så hører ho at jeg skal mate fiskene. "JIPPI" Tenker a vel da... Fine Tiarajenta vår!

Jeg har fått meg fjernkontroll til kameraet mitt da,så tenkte jeg skulle teste det ut. Tiara og jeg vil vise dere hvor jeg sitter å blogger... 

 

MEN, ho gadd ikke det visst. Egentlig ganske lættis, jeg tok ho opp på fanget (noe ho ikke liker, ho vil komme selv) og skulle ha ho med på bilde, helt frem til.....
.......... ho sa pent ifra at dette her gidder jeg IKKE!

HAHA! 

Men her sitter jeg å blogger da... :)

Siden Emilie skal være med jentene hjem fra skolen så må jo jeg finne på noe gøy da. Får gå å stelle meg ordentlig for dagen. Trening, legebesøk og sol er iallefall spikra! 

Hva syns dere om frisyren til Emilie?

Hva skal dere i dag? Blir deres pus helt gal om du har vært borte fra den?

-Linda :)

#katt# katter #knytesveis #frisyre #stegforstegfrisyre #stegforsteg #gummistrikk #blogg# galkatt #blidjente #LindaMichelleKvam

 Flettesveis med to fletter


Tenkte å vise dere denne enkle flettesveisen steg for steg. Den er jo kjempe enkel, mange kan kanskje se seg til selv hvordan man gjøre det selv. Har fått noen tilbakemelding på at steg for steg er interessant. Så her er det igjen en ny sveis.

Bilde 1: Del håret i 2. Fest øverste del i en strikk.

Bilde 2: Sett alt underåret som henger igjen i enda en strikk. 

Bilde 3: Flett en flette på begge "hestehalene"

Bilde 4: Så søt og enkel sveis!

Veldig søt sveis. Enkel å lage, og fint for å få håret vekk fra ansiktet. Emilie synes faktisk det er gøy når jeg lager nye sveiser på ho. 

Emilie er kjempe glad i dag. Vi skal ha jentekveld helt alene!!

Jentene mine!!

I kveld skal vi kose oss med film, popcorn, tvspill, leker og masse mer. Det hender jeg og Emilie har jentekveld. Det liker ho ekstra godt. Da veit ho at det er bare meg og ho heeele kvelden. Og vi gjør mye gøy. Før hoppa vi faktisk i senga og. Men siden jeg har ny seng så tror jeg ikke det blir noe vanlig aktivtetet å hoppe i senga fremover. Men skal iallefall se den nye smufrine filmen, og har lovt Emilie å leke med ponnyer også. Emilie sa : "Jippi, vi kan finne på sååå mye gøy, leke med ponnyer f.eks". Stakkars, ikke lett å være alenebarn alltid kanskje. I kveld skal vi kose oss bare vi 2!

Hva synes dere om sveisen til Emilie? 

Skal jeg fortsette med steg for steg bilder? 

Hva skal dere i helgen?


-Linda Michelle
 

#flette #frisyre #sveis #hår #øredobb #kat t#katter #stegforstegSøt sveis, steg for steg!


Tenkte å fortsette å vise dere steg for steg på noen av frisyrene jeg lager på Emilie. Noen er veldig fine, og enkle. Noen andre er litt mere kompliserte. 

Men jeg får passe på mens jeg kan og får lov av Emilie å lage fine hårfrisyrer :)

Bilde 1: Ta øverste tredjedel av håret og sett i en strikk. Bruk gjerne en slik sak jeg har (kjøpt på glitter ) og stikk den gjennom. ( om du ikke har en slik sak ser du på bilde 2 hvordan man kan gjøre det med fingrene og

Bilde 2: Putt hestehalen gjennom hullet og dra håret igjennom og rundt

Bilde 3: Sånn skal det se ut da

Bilde 4: Ta andre tredjedel av håret å sett i enda en strikk

Bilde 5. Dra denne hestehalen også gjennom

Bilde 6: Ta resten av håret som er igjen å lag enda en ny

Bilde 7: Lag en flette av håret som henger løst ned

Bilde 8: Fra siden

Bilde 9 Fine Emilie forfra. Med ny sveis, klar til en ny skoledag :)

Emilie ville bytte øredobbene sine i går, og valgte de røde, runde diamantøredobbene sine. De har ho handla helt selv for gavekort hun fikk til jul.Er ikke rart jeg er stolt av den søte, gode jenta her!! :)

I dag skal vi bare kose oss hjemme når Emilie kommer hjem. Lage middag, gjøre lekser og kose oss etter det med noe gøy. Kanskje jeg skal finne frem noe lego friends vi kan bygge.

Hva skal dere i dag? 

Hva syns dere om sveisen til Emilie? 

Ha en fin dag alle sammen :)

 

#hårsveis #frisyre #jentefrisyre #olakjole #rødediamanter #øredobber
25, Horten

Linda- Alenemor til Emilie 5 år. Bestevenner for alltid <3KategorierArkivAnnonserhits