De nye leietagere!


Jada, i dag har dem fått nytt hjem. De levde i 15/18 liters akvarium, men har nå fått litt større plass... Nå har de fått hele 54 liter å bryne seg på. Sikkert uvant, men deilig for dem... 

Så i morgen skal Emilie og jeg hente 3 nye fisker rett nedi gata. 3 Sebrafisker. Jeg har aldri hatt sebrafisker før, men det kan jo bli spennende :)

 

Ønsker alle en fin kveld :)
 

 Laga drømmefanger til bilen!


Jeg kjedet meg litt i helgen, så tok frem de gamle tingene mine og lagde meg en fin drømmefanger jeg skal ha til pynt i bilen min. Jeg ble egentlig ganske fornøyd med den, og det tror jeg også bilen min ble :)

Så nå som det er så mye kaldt og guffent vær så skal jeg sette meg til å lage noen drømmefangere igjen :) Det er jo moro, og ikke minst billig å lage! 

Har noen prøvd å lage drømme fanger før? 

-Linda Michelle

 I dag er en gang i fremtiden ......gamledager...


Jeg leste en blogg istad og det er så sant... i dag er i gamledager om mange år. Men det er ikke gamledager nå. Har en masse tanker rundt dette, uten at jeg orker å skrive noe om det... 

Emilie kom hjem fra skolen i dag med ønskeliste til jul som ho har skrivd og laga helt alene på skolen. Denne må tas godt vare på :) Så flink ho er!! 

........ For en gang er dette gamledager........ 

..........................................................................................................................
 Luke 2. Nå skjer det fremgang!


2 desember allerede blitt og Emilie gleder seg som en helt til julaften ! :)

Egentlig skulle vi jo feire jul i syden, men med det sykehus greiene mine, nye medisiner, beinet mitt og alt så må vi utsette det :/ Hadde jo sikkert gått, men en får ikke ordentlig utbytte av tur til syden med krykker... :/

Gå i sanda med krykker, svette ihjel fordi jeg går på krykker, være konstant klam i henda og se meg opp for alle som velær rundt der... Nei det tror jeg ikke går assa :( MEN tur skal det bli senere, det er bestemt! :)

.........................................................................................................................

I dag har jeg vært på min første time hos fysioterapaut. En kjempe hyggelig mann som jeg tror treningen vil gå kjempe fint med .Vi målte tykkelsen på begge bein, og ganske komisk at leggen på det friske beinet er nesten like stort som låret på det jeg har hatt gips på! :P Så her må vi få i gang no skikkelig med muskler!!! 

Så har fått hjemmelekser nå, og skal dit til fredag igjen! Har også vært så heldig at jeg får taxi frem og tilbake når jeg er å trener, og det hjelper meg utrolig mye! Så nå er jeg spent på hvordan detta tar i vei! :)

Ellers har det skjedd veldig mye på hjemmefronten, jeg har rett og slett ikke vært i humør til å blogge etter jeg kom hjem fra sykehuset.. Ikke følte jeg meg frisk nok til det heller... 

Det er sååå pent når solen står opp om dagen! Dette er fra i dag. Sola prøver å titte opp bak bastøya.... :)

Emilie har hatt noe dårlige drømmer og sovet noe dårlig i det siste, så på fredag så sa jeg ho fikk lov å sove på sofaen. Da blei jo jammen fornøyd! Men ho veit at det bare er veeeldig sjeldent... Forrige gang ho sov på sofaen hadde ho vannkopper.... Men er kos og da, ligge å snakke med ho helt til ho sovner søtt i sofaen ved siden av meg :)

Og her har du jentene mine.... Tiara var sååå glad for å se igjen Emilie da jeg kom fra sykehuset. Mamman min hadde hun de dagene da, så pus var jo hjemme alene... God jentene mine :)

.................................................................................................................................................

Ellers så har det ikke skjedd stort nytt, utenom at jeg er hjemme igjen, har fått nye medisiner, så jeg slipper å ta sprøyter hver dag, og er ferdig på medisiner om ei måned. Skal bli en befrielse!

I morgen er det solarium som står på planen, og striping av hår i kveld. Nå skal jeg bli meg selv igjen... Er kanskje ikke rart man ikke gidder ta sol og sminke seg så mye når en sitter pal å glaner i en leilighet. Men det er det slutt på nå!! :)

Emilie hadde turn oppvisning på lørdag da, og det gikk kjempe fint! Hun var såå fornøyd. Temaet dems var løvenes konge, og hun dansa, turna og sto i. Er stolt over lille frøkna mi assa :)

Ho hadde "løveklær" og hale... Egentlig ei lue med ører og, men det ble så mye greier at hun turnet uten. Synd egentlig, for den var utrolig tøff.....!! MEN ho fikk turna iallefall, og gleder seg til mere turn når jula er over :)

Istad lagde jeg og Emilie to fine nisser... Er jo litt koselig å lage litt ting sammen til jul. Og Emilie var ivrig med. Noe sying på meg, mens ho stappa bomull og lima og ordna :) Sammen er vi ett godt team! ;) ;) 

I dag fikk Emilie en zhu zhu figur ipakkekalenderen sin, og hun gleder seg skikkelig til pakka i morra! Ho tror det er en kjeks pakke, men det er en vannpistolsak ho kan leke med i dusjen med godteri inni. HEHE!! Gøy når unga er så spente :) !

Nå får jeg fortsette stripinga av håret mitt.... Tar jo en evighet å dra ut noen strå her og der på denna hetta....! 

NÅ skal jeg bli flinkere til å kommentere tilbake og svare, tror jeg er på vei ut av "sykdommen og helsevesenets land"... Jeg er snart i Lindaland igjen!

Har ungene deres pakkekalender? 

Ha en fin kveld :)


 Dagen i dag .....


Emilie kom hjem litt tidligere fra SFO i dag enn ho pleier, så jeg hadde ikke rukket å begynne på noe middag enda. Men ho sa ho ville ha varme rundstykker og melk istedetfor middag, så da ble det varme runstykker på oss :)

Etter middagen gjorde Emilie leksene sine. De skal lære å tegne mønser nå, lage likt mønster etter ett som er tegnet opp osv.

Det er veldig gøy å følge med på leksene til Emilie iallefall, for får jo ikke med meg det ho gjør på skolen ! ;)

Ho synes rundstykker var så godt i dag, så jeg har smurt matpakke med rundstykke og brødskive. Får håpe ingen sier no på det da, det er jo grove, sunne rundstykker :)

Har hatt en veldig blid frøken hjemme i dag... Tullete og.... ;)

Hihi!!

Etter lekser lurte vi på hva vi skulle finne på... Jeg foreslo at vi skulle spille gjett hvem sammen, for vi fant ikke det andre spillet vi egentlig skulle spille.

Så det ble gjett hvem!

Ganske morsomt for store og små egentlig. Også har Emilie tp forskjellige plater vi kan legge inni der, så der ikke blir bare personer hele tiden, men også dyr. Det er jo enda vanskeligere. Synes jeg da!

Emilie er i gang! Det morsomste var at to av gangene hadde vi samme person, haha!! Ho lo godt da. Etter det ville Emilie se på cartoon network, men jeg foreslo at vi heller kunne legge masse puter og dyner i senga og se på riverolf på dataen jeg har der nå. Har jo en i stua, og en på soverommet ;) Så ho sa "jaaaaa" med en gang. Så blei det riverolf, kveldsmat og natta etter det :)

I morgen skal Emilie på turning igjen. Ho gleder seg veldig. 

Ellers har dagen vært helt grei. Tente opp 20 telys i stua her i stad. Blitt avhengig av telys jeg!

Har to sånne fine i vinduet og, så de syns utenfra, tipper det ser koselig ut... :)Men nå får jeg ta kvelden her, sov godt alle!

Det skal ikke jeg og gipsen min ......................

Natta....! :)

-Linda Michelle

 Øysteins blyant!


Har hatt en meeegt innholdsrik dag..

Og lurer nesten på oom Kvam familien har magic powers.. Hehe.. Det er så rart, for to ting som er blitt pratet om samme dag, har faktisk skjedd nå på 4 dager...

Noe som er ganske urealitsisk at skal skje akkurat samme dag liksom... Uten at jeg skal gå inn på hva som har skjedd (ikke noe farlig, hehe)

Så jeg skal ikke si ting lengre tror jeg. Hihi... Nesten skummelt ;)

............................................................................................................................

Emilie har vært på legekontroll i dag da, pga tungen sin. Hun har veldig sstram streng på tunga, som hun kuttet som 2 åring, men har nå grodd tilbake. Og hun greier ikke slikke is ordentlig engang stakkars.. Så legen sendte en henvisning til øre/hals og nese greie, for at de skal ta en vuirdering. HUn kviet seg veldig fo rå reise til legen, og jeg lovet henne en overraskelse om hun var flink. 

Hun var kjempe flink også, for legen ba henne rekke tiunge til han, og det var det ikke mange som fikk lov til sa han, og da ble det jo egentlig bare gøy, så hun gjorde som hun ble bedt om, og lo godt av den. hehe!

Og hun var jo flink, derfor ble det overraskelse på henne!

Det ble en Øysteins blyant hobbypakke! Veldig populært.. :)

Vi måtte jo teste begge to. Artig!

Det fulgte med masse rart oppi der, så vi begynte med halvferdige tegninger som vi kunne tegne og klistre på ting for å lage vår egen fantasifigur.

 

Vi var en tur på Revetal senteret å handlet overraskelsen til Emilie og nye joggesko. Selvfølgelig blinke sko, rosa! 

Hun danset rundt inne i skobutikken der, og damene i disken smilte og lo godt. Frøkna syns det var såå deilig. Her er bilde før hun har fått de nye skoene sine.. Hehe. 

Nesten blitt tradisjon for henne og ta noen snurrer på denne lekesaken som står utenfor inngangen der ;)

Men får ta kvelden her. Kommer en dag i morgen og :)

Har du/dere prøvd Øysteins blyant ting før? 

Ha ei god natt alle sammen!

-Linda
 Wii


Nintedo wii'en er kjempe populær blitt her i hus. Både jeg og Emilie syns det er sååå gøy å spille. Men det er ikke spilling hver dag, tror ikke det er helt bra for unger jeg, som det sies. Men nintendo wii er noe av det bedre syns jeg da, for man sitter ikke helt stille hele tiden. Men må faktisk bruke henda og kroppen ( på noen spill) Så her ser dere Emilie som fikk lov å spille wii mens jeg laget middag i går. Hun er blitt ganske god på det også, hun kommer på første plass på mariokart, og kjører faktisk forbi meg noen ganger også. Hehe! Pus koser i herdig med Emilie og. 

Den gale pusen vår datt ned fra andre etasjen her i går også. Jeg lukte opp vinduet i stua for å lufte litt, og pus gikk ut på den lille kanten som er utenfor vinduet og balanserte seg bortover til terassen. Hun skulle gå tilbake igjen på den lille kanten og, men plutselig sa det bare "svosj" så gikk Tiara i bakken. Jeg ble helt stressa og redd for pus, og fortet meg ned for å se hvordan det gikk med ho. Hun var ikke der, men jeg fant henne mjauende under trappa. Og heldigvis hadde hun det helt fint. Håper hun lærte, og aldri går på den lille kanten igjen!

I kveld skal jeg bake masse boller. Jeg er med i FAU i barnehagen, og vi har arrangert ett treff på høyskolen for foreldre og barn i morgen. Sååå jeg får nesten gå å bake litt boller da. Hehe! 

Ønsker alle en kjempe fin helg videre :)Vi har laga fargerik ISLYKT


Da jeg hentet Emilie i barnehagen i går, så jeg noe fint. Barna, og de ansatte i barnehagen hadde laget en islykt.

Den lyste så fint der jeg kom for å hente henne i halvmørket!Så istad, fikk jeg lyst å lage en selv...

Man trenger bare vann, maling/konditorfarge og noen pappbeger.

Så jeg fant frem det vi hadde av pappbeger og spurte om Emilie ville være med å lage en. Og frøkna mi er med på det meste, så vi satte i gang for å lage vår egen islykt til å ha her hjemme i kulda.....

Men vi har tatt enda flere forskjellige farger. HEHE!!

Emilie satte i gang, og farget vannet i alle koppene med maling.

Veldig fornøyd!

Vi hadde ikke flere glass enn dette, men det ble da mange nok. Så lagde vi noen med bare vanlig vann i og, så blir det noen helt gjennomsiktige også! 

Blir spennende å se i morgen, eller når de har fryst helt, hvordan de blir når vi bygger opp og setter lys i den. Emilie gleder seg veldig henne også.

Hun har også gått i morgenkåpe siden kl 16.00 i ettermiddag og, for hun gledet seg sånn til lørdagsgodt, og kunne ikke vente til kvelden kom.... Hun visste hun skulle få mere av godteriet  hun fikk av bestefar og Torunn! Så nå sitter ho foran barnetv med lørdagsgodt, blid og fornøyd !

Ønsker alle en fin lørdagskveld!

Hva skal dere i kveld? Drømmefangere!


Det har jeg begynt å lage da...

Når jeg kjeder meg på kvelden, og ingenting annet er på ferde så lager jeg drømmefangere. 
Har gitt bort nesten alle i julegaver nå da, men har laget noen selv til soverommet mitt. 

En kort enkel forklaring: 

Drømmefangere tilhører urbefolkningen i Amerika, nærmere bestemt Ojibway(Chippewa) stammen. De knytter sener i et nettverk rundt en liten tåreformet eller rund ramme av pile-tre med fjør og perler festet til nettingen/rammen, og henger den over deres barn som en amulet for beskyttelse mot mareritt. Denne fragile konstruksjonen var ikke ment som evigvarende, men skulle vare til barna gikk inn i de voksnes rekker.
Ifølge Ojibway indianerene skulle de gode drømmene slippe gjennom nettingen, mens de vonde drømmene bli fanget opp og dunste vekk ved soloppgang.

Jeg selv har hørt at drømmefangere fanger opp marerittet i det minste, midterste hullet på drømmefangeren. Men først og fremst barn, virket dette på.

Men det verste er at etter jeg hang opp drømmefangerne på soverommet mitt, så har jeg drømt mere enn noen gang!

I natt var det action i drømmene mine... Men de velger jeg å holde for meg selv ;)

Noen andre som har drømmefangere? :)Julemiddag!


I dag skal vi på julemiddag hos Emilie's besteforeldre. Det blir kos :)

Emilie koser seg veldig når alle hun er glad i er samlet på en gang. Og det skjønner jeg jo. Så snart skal Emilie stelles klar..

Hun har fått oppheng i det nye spillet hun fikk til jul. Øysteins blyant spill. Vi har ett fra før, men dette er litt mere moro, og det er trinn for trinn, med 4 trinn for å tegne en figur.

Vi spilte sammen masse i går, men plutselig satte hun seg til med det i dag også, så det blir vel favoritten her i hus en stund :)

Flink, og konsentrert... :)

Ønsker alle en fin dag! :)Klinkekulemaling


Da jeg leverte Emilie i barnehagen i dag, fikk jeg se dette hang på veggen. Syns det var skikkelig tøft.

Såkalt klinke-kule-maling heter visst dette. Synd jeg fikk tatt ett uskarpt bilde, for forklaringen står egentlig over. Veldig bra forklart. jeg er ikke så god på å forklare, men med litt fantasi så sier dette seg selv.....

Men greia er at du har ett lite "brett" med kanter på, som du legger arket nedi. Så har du noen klinkekuler og litt maling. Dypp kulene i malingen, ned på brettet med de, også vipper man brettet rundt så kula triller.......

-Vips, så maler klinkekula for deg!! :)

Jeg syns det ble kjempe fint iallefall, og tipper jeg får denne av Emilie til jul, hi hi :)

Flinke frøkna mi!

Ha en fin dag alle sammen :)Play doh' cupcakes :)


 

Emilie fikk masse play doh til bursdagen sin, og har en masse fra før. Så dette er veldig populært i hus.Og jeg må nesten innrømme å si jeg syns det er litt gøy selv jeg ! Gøy å lage ting, iallefall i godt selskap med Emiliemor :) 

Så i dag har vi laget kaker og kost oss på kvelden :)

Er veldig mye av modellkitt ute på markedet nå, man kan jo lage alt med det. Alle slags maskiner og stash.

I motsetning til da jeg var liten, da hadde vi modellkitt, og noen var kanskje heldige å hadde en sånn trykkemaskin som det kom masse tråder ut av, så utviklingen går fort. Jeg syns det er både negativt og positivt.

Fremtiden vil vise !

 

Her er vi i gang med cupcakes-laging etter middagen var inntatt :Veldig flink bakemester jeg har i hus!
Tiara tok esken til playdohen, og tok seg en strekk der i mens vi "bakte" litt...

 

Og...... Blei dem ikke fine?? Tiara må selvfølgelig være med å "prøvesmake" på de gode kakene våre ;)

Så nå er det straks kveldstell på lille frøkna mi som sitter å leker med ei bøtte med vann full av leker. Vann og barn, er noe rart med det ;)

Hun blir aldri lei ;)

 

Ha en fin kveld alle sammen :)
25, Horten

Linda- Alenemor til Emilie 5 år. Bestevenner for alltid <3KategorierArkivAnnonserhits