Nå får jeg 190 flyktninger som naboer!


Horten næringspark har ett hotell som har inngått en avtale med UDI. Det skal komme busser i natt med opptil 190 asylsøkere som skal få rom og mat for noen dager/uker. Jeg synes dette har skjedd veldig fort, og nå kommer de allerede i kveld. Jeg håper og tror det vil gå greit for seg. Jeg håper alle parter forholder seg rolig og ikke lager noe drama. Her vil de få det bra. Hotellet er flott, sentrum er ikke så langt unna, maten er god og de har det rent og pent. Kommunen oppfordrer oss til å møte flyktningene og kommunisere med de. De vil være her fra 2- 10 dager sies det, men at de forventet seg noe lenger. I kveld vil det holdes informasjonsmøte for innbyggerne i kommunen. Jeg har faktisk tenkt å reise på informasjonsmøtet i kveld for å få vite mer om saken. 

Har det kommet flyktninger til ditt hjemsted?

-Linda Michelle

 


  

Kari
Bare tenk på at du hadde reist halve kloden for å komme deg vekk fra helvete, også fikk du komme til paradis på jord. Ikke bare var det fred og ro, men folkene der så med vennlighet på deg og du følte for første gang på lenge at du kunne slappe av. Jeg tror du kommer til å bli en fantastisk nabo til flyktningene og at de kommer til å huske smilene du gir dem resten av livet:-)
06.11.2015, 12:02
mediakaos
Ja det har det. OVer 300 stk er bosatt nå kort avstand fra her. Jeg syns det er flott at vi kan gi de muligheten til å komme bort fra krig og elendighet.
06.11.2015, 13:49
URL: http://mediakaos.blogg.no
Emilie&Linda-mor&datter <3
mediakaos: Hvordan går det hos dere? har dere merket noe til de?
06.11.2015, 13:50
URL: http://emilieprincess.blogg.no/
Emilie&Linda-mor&datter <3
Kari: Håper det blir hyggelig!! Man kan vende og vri på det så mangt, men håper de får det bra :)
06.11.2015, 13:51
URL: http://emilieprincess.blogg.no/
De har jaggu tatt seg vann over hodet 😁👍
08.11.2015, 01:28
Bjørnetjeneste
Her var det mange "kloke" kommentarer. Veldig fint når det kommer 190 (!) flyktninger på en gang til et lite sted som Horten. Tanken med å hjelpe er god, den. Men samtidig er det viktig å huske på at man hadde hjulpet langt flere om man hjalp dem i nærområdene.

Husk også at ekstremt mange av dem etterlater koner (ja, koner, for de har jo gjerne flere) og barn (som de gjerne har 6-8 stk av) i de krigsherjede landene sine. Ikke så viktig at dem blir med.

De passerer også en hel haug med trygge land på veien.

Når krigen er over i landet deres, drar de ikke tilbake igjen. Hvorfor? Her snakker vi ferie til hjemlandet og greier, på den norske stats regning...

Kanskje lurt å få orden på våre egne (eldre, narkomane, fattige) som vi har mer enn nok av - før man heller vann over hodet med å ta inn en hel haug med flyktninger. Men det er klart; språkutviklinga og tryggheten blir nok langt bedre! Dette tjener vi alle på. :-)
23.04.2016, 19:57
URL: http://www.brur.no
Emilie&Linda-mor&datter <3
Bjørnetjeneste: Er faktisk helt enig med deg!
23.04.2016, 20:12
URL: http://emilieprincess.blogg.no/

    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    Blogg adresse:

    Kommentar:25, Horten

Linda- Alenemor til Emilie 5 år. Bestevenner for alltid <3KategorierArkivAnnonserhits