Synes du det er greit med niqab?


Jeg leste ett innlegg i nyhetene her om dagen. Innlegget handlet om kvinner som bruker niqab. Personlig har jeg aldri sett noen gå med niqab, men har sett hijab og burka. Jeg skjønner at de har det som kultur og levemåte. Men om de flytter hit mener jeg at kan da iallefall ikke komme med en niqab!

Ingen ser hvem de er. Om de skal vise legitimasjon, hvordan kan de vite om det er riktig person? 

I Norge er det mellom 50 og 100 kvinner som bruker Niqab i dag. Det er muslimer som bruker disse hodeplaggene som regel. Det sies at det ikke har noe med religion å gjøre, men det har jo det. Jeg personlig synes det er bra at niqab vurderes ulovlig i Norge. Man ser kun to øyne. Ikke munn, ansiktsutrykk eller noe. Det blir jo på samme måte som om vi skal fly rundt med findlandshette... Og da blir vi jo puttet i fengsel, de tror jo vi er ranere da!Hvorfor skal da disse kvinnene få lov å gå med heldekkende hodeplagg hvor kun øyne vises hvis vi ikke kan gå med finlandshetter!?

Ikke at jeg ønsker å gå med noen finlandshette, men jeg synes det blir totalt feil. Personlig er jeg redd for mennesker i drakter og folk som har kledd seg ut. Jeg ser ikke hvem de virkelig er, og det får meg nervøs. Sånn er det faktisk med niqab og. jeg er ikke redd de, men hadde jeg gått alene på gata og det hadde kommet mot meg, hadde jeg gått noen meter ekstra unna, bare fordi jeg synes det er ekkelt å ikke se hvem jeg passerer, rett og slett.


Hadde jeg vært ute å gått tur og møtt på noe slikt må jeg si at jeg hadde blitt litt smånervøs. Nå snakker jeg for meg selv, men jeg ser jo ikke hvem de er. Jeg ser ikke alder, utseende, får ingen intrykk. Ikke annet enn at noe skjuler seg bak. Og det kan ikke vises. Nå vil Norge ha forbud mot niqab, og jeg er helt enig! Flere av kvinnene sier de vil flytte fra Norge om dette innføres, og da mener jeg at da får de faktisk velge å flytte. De får lov å bo i vårt land, de får jobbe her, de får gjøre som oss, og da synes jeg de kan la være å dekke til hele ansiktet så de ikke synes. Vi går ikke med finlandshetter. personlig så synes jeg det er hyggelig å se ansiktsutrykk og smil også. 

Jeg tror heller ikke de vil ha lett for å få jobber. Jeg ville aldri ansatt en person med niqab. Jeg forstår at de har en kultur og vane å leve etter, men å vise ansiktet sitt som alle andre i Norge synes jeg ikke er så mye forlangt siden de og vi faktisk bor i Norge! Jeg er ingen rasist, hvis noen skulle tro det..

Synes dere det er greit med niqab? 

Ville du ansatt en med niqab?

-Linda Michelle

 

 


  

missmommy.blogg.no
Jeg synes det er lott skummelt og veldig undertrykkende. Det er et vanskelig tema det der altså;) veldig flott blogg du har:)
21.09.2015, 12:51
URL: http://missmommy.blogg.no
Emilie&Linda-mor&datter <3
missmommy.blogg.no: Veldig vanskelig tema, og mange som ikke tør å ta det opp... Takk :)
21.09.2015, 13:28
URL: http://emilieprincess.blogg.no/
Tonje Røllander Namløs
Jeg synes det burde være streng ulovelig. om de flytter herfra om det blir ulovelig så HURRA det er jaggu nok av disse type mennesker i vårt land. Bare det å se dem går i budnad på VÅR dag 17.mai hører ikke hjemme.Send de en annen plass.
21.09.2015, 14:17
URL: http://tonjefamilie1987.blogg.no/
Emilie&Linda-mor&datter <3
Tonje Røllander Namløs:

Helt enig! Håper de innfører forbud mot disse "maskene"! og om de ikke tolerer det, så flytt gjerne dit der dere får lov til å ha sånt på på åpen gate. Takk for kommentar ;)
21.09.2015, 14:20
URL: http://emilieprincess.blogg.no/
Eirik Blogg Ungeviljer
Hei!

Nei jeg synes det ikke er greit med det kvinneundertrykkende plagget.

Dette er noe som kom i de muslimske landene etter USA og Sovjet terroriserte der borte. Helt til 70 tallet var semittiske kvinner kledd akkurat som europeiske kvinner.

Et av mange bevis: https://pbs.twimg.com/media/BbTrHPJIAAA3Qsp.jpg
21.09.2015, 15:31
Anne-Helene
Hei!

Innlegget ditt er delt på Samfunnspraten på Facebook, sjekk gjerne inn.
21.09.2015, 17:04
URL: http://lammelaartanker.wordpress.com
Sjelaoveralt.blogg.no
Er helt enig med deg, også er det faktisk ikke lov å gå ned heldekkende plagg, nettopp fordi man skal føle seg trygg og vite mest mulig hvem man omgås. men det er desverre slik at man ofte blir stemplet som rasist fordi mange har manglende kunnskap om hva ordet faktisk betyr. og en ting, hva hadde skjedd med oss kvinner om vi hadde kommet i shorts og singlett til f.eks pakistian? Vi ser bare alle dissse videoene om muslimske ekstreminister som går i tog og roper at blant annet engelsk politi kan brenne i helvete. hvor er respekten til de landene som hjelper dem til et bedre liv? kanskje litt utenfor boksen men det måtte ut. Ha en fortsatt fin ettermiddag:)
21.09.2015, 17:37
URL: http://Sjelaoveralt.blogg.no
ToveMette
Enig med deg her. Det burde ikke være lov, og som du nevner er det likestilt med å bruke finlandshette.
21.09.2015, 17:51
URL: http://sykepleierogmamma.blogg.no
Amanda Sørum
Jeg stod i kø på posten en dag for litt siden og da var det ei med niqab som stod foran meg. Hun bak kassa måtte se legitimasjon på om det var henne, og hun med niqab nekta å ta av seg den for å vise at det var henne på legitimasjonet. Hun bak kassa måtte jo gjøre som reglene sier, kan man ikke vise at det er deg så får du dessverre ikke utført handelen din. Og da oppstod det mye krangling og diskusjon. Så pga nettopp dette så mener jeg det burde vært forbudt!
21.09.2015, 20:33
URL: http://www.amandasorum.no
Emilie&Linda-mor&datter <3
Amanda Sørum: nettopp! Kan jo ikke vite om det er dame eller mann bak den svære, sorte kappa. Går jo ikke an å identifisere personen i det hele tatt! Jeg fatter ikke at disse kvinnene ikke forstår det selv. Er så enig med deg!
22.09.2015, 09:16
URL: http://emilieprincess.blogg.no/
Emilie&Linda-mor&datter <3
ToveMette: Ja, håper virkelig at niqab blir forbudt!
22.09.2015, 09:17
URL: http://emilieprincess.blogg.no/
Emilie&Linda-mor&datter <3
Sjelaoveralt.blogg.no: hei! Er helt enig med det siste du nevner! Det er en evig diskusjon mange kan ha. Jeg mener de bør vise litt respekt jeg og. Selv om jeg ikke er rasist. Vi viser de respekt, så da bør det gå begge veier. De får tross alt lov å bo her, noen til og med uten jobber
22.09.2015, 09:19
URL: http://emilieprincess.blogg.no/
Emilie&Linda-mor&datter <3
Anne: Hei, Anne! Spennende, jeg tar en tur inn å titter :) Ha en fin dag :)
22.09.2015, 09:20
URL: http://emilieprincess.blogg.no/
Emilie&Linda-mor&datter <3
Eirik Blogg Ungeviljer: takk for info :)
22.09.2015, 09:21
URL: http://emilieprincess.blogg.no/

    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    Blogg adresse:

    Kommentar:25, Horten

Linda- Alenemor til Emilie 5 år. Bestevenner for alltid <3KategorierArkivAnnonserhits